Schermafbeelding 2018-11-11 om 00.59.47

De Dorpsraad in gesprek met de wijkagent

In de dorpsraadsvergadering van oktober j.l. heeft de nieuwe dorpsraad kennis gemaakt met de wijkagent van Glane: Herman Spanjer. In dit gesprek is gesproken over de leefbaarheid, (verkeers-)veiligheid, het drugsverkeer en de inzetbaarheid van de politie.

Herman wordt vaak geconsulteerd ivm overlast van vrachtverkeer, maar het zal niemand verassen die in Glane woont: de grens van Glane is ook populair bij smokkelaars. Politieagenten posten graag in Glane vanwege hoge activiteit op dit vlak en de grote pakkans in vergelijking met de omgeving. Het kost geen moeite de post bemand te krijgen en er wordt erg vaak gecontroleerd op drugsverkeer en snelverkeer. De politie hoeft zich hier niet te vervelen, de controles hebben vaak goed resultaat.

Herman doet hierbij een oproep aan de inwoners van Glane. Ziet u iets vreemds? Bel dan de politie! Tel: 0900-8844: Algemeen meldpunt. Het is een veel gebruikt nummer. U kunt dan vragen naar Herman Spanjer. Herman is ook per mail te bereiken:  herman.spanjer@politie.nl

Buurtapp:
Verder geeft Herman aan dat nu de buurtapp er is, de verantwoordelijkheid voor het bellen van de politie bij het zien van iets vreemds steeds vaker bij de ander gelaten wordt. Advies is dan ook: neem zelf de verantwoordelijkheid door zelf de politie te bellen óf dit duidelijk met elkaar af te stemmen in de buurtapp, zodat de politie uiteindelijk wél gebeld wordt!

Comments are closed.