Schermafbeelding 2018-11-09 om 01.09.39

Verkeerssituatie kruising Gronausestraat/Glanerbrugstraat

De kruising van de Gronausestraat met de Glanerbrugstraat blijkt een lastige. Ondanks aanpassingen aan de kruising blijken er nog steeds regelmatig ongelukken te gebeuren.  Vaak zijn hierbij fietsers betrokken.

De Dorpsraad heeft dit probleem besproken met de gemeente. De gemeente erkent dit probleem. Echter valt de verantwoordelijkheid van deze kruising onder de provincie Overijssel. Naar aanleiding van dit overleg heeft de gemeente heeft op 23 oktober een brief gestuurd naar de provincie om aandacht te vragen voor deze kruising. Hierbij zijn ook mogelijke oplossingen aangedragen. De provincie zal naar aanleiding van deze brief onderzoeken waar het probleem ligt van deze ongelukken.

Nu bestaat de kans dat reconstructie van deze kruising niet zoveel prioriteit heeft bij de provincie. Waarom niet? Omdat er kruisingen in Overijssel bestaan waarbij meer meldingen van ongelukken gedaan worden. Het blijkt dat ongelukken op wegen en kruisingen die onder de verantwoordelijkheid van de Provincie vallen actief gemeld moeten worden. Nu is het zo dat de ongelukken die op de kruising van de Gronausestraat/Glanerbrugstraat lang altijd niet gemeld worden. Hierbij dan ook een oproep: Ziet u een ongeluk gebeuren op de kruising? Meld het! Hiervoor kan de provincie benaderd worden, maar u kunt ook melding maken Maarten Hijkoop (beleidsmedewerker verkeer en vervoer) van de gemeente Losser. Maarten Hijkoop zal dan de provincie benaderen.

Comments are closed.